lördag 10 december 2011

Mer media!

Hej hopp störtlopp!
Tack gode gud för att jag inte håller på med det, då hade jag antagligen varit helt hjärndöd efter hjärnskakningarna som man kan få av de krascherna.

Idag var det skidpremiär i Åre och Martina var på plats för att utföra sitt första dagliga åk, ETT åk! Det gick ganska bra men det var puckligt i backen och frestelsen var för stor och jag åkte några pucklar puckelpist och kände ganska snabbt att jag inte är bra i huvudet. Men dethär ska nog gå bra, jag kan numera läsa en bok utan att bli helt yr, jeeeyyyyiii!! Framsteg!

Dethär reportaget sändes i Sveriges Radio härom dagen så ta er en liten lystring. För övrigt verkar det som jag hade en snyggdag när bilden togs, alltid lika trevligt!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3277&artikel=4841982

Hej svej lingon tjohej!

onsdag 30 november 2011

Säsongens bloggar!

Jag må vara skadad ( i huvudet vilket de flesta redan visste) men "Gänget" fortsätter ut i världen. Här är bloggarna som ni ska följa i vinter om ni vill veta vad svenska freestylelandslaget sysslar med ute på touren.

 Adam Gummesson rapporterar i bland annat videoform:
http://aroundadam.wordpress.com/

Ludvig Fjällström, en av de yngre talangerna med inside information:
http://ludvigfjallstrom.blogg.se/

Ibland kan det även komma upp lite olika inlägg här också:
http://www.freeride.se/blog/freestylebloggen/

MEN här kommer ni kunna följa "the dark side" av puckelåkningen. Hur tar man sig tillbaka till backen? 

Snart är det i alla fal säsongpremiär i Åre och du ska jag vara först i backen för att åka ETT åk första dagen på snö, sedan får jag stegra nästa dag om det känns bra i skallen. Baby steps everybody!

Love Marta

lördag 26 november 2011

Ny talang

Härom dagen hade jag ett mycket viktigt möte med mina tränare om min framtid. Mitt huvud vill inte riktigt vara med mig som jag vill att det ska vara. Vi beslutade att det inte blir någon puckelåkning eller hopp i december, januari och februari med förhoppning om att jag ska vara 100% bra till världscupen i Åre i mars. Det viktiga är egentligen att bli helt bra till sommartränigen för att kunna träna fullt ut till nästa säsong.

Hoppar ut i det okända!

 Planen? Vad händer nu? Jag kommer att vara i Åre under högsäsong vilket sist hände...aldrig! Dessutom kommer det bli en skitbra vinter, det känner jag på mig! Men hur är man när man bara är och inte ska prestera? Får ta och klippa mig ochskaffa ett jobb! Och köra lite rehab på det!

Dethär gänget kommer det gå jävligt bra för i alla fall!


Har dock skaffat mig en klarinett att försöka roa mig med under säsongen!
Vi ses i Åre i vinter!

Tjenixen o hej

fredag 18 november 2011

Beslut ska tas!

Nu är det som så mina kära vänner att min rehabilitering inte går så fort som man har önskat. Pratade igår med hjärnskakningsläkaren uppe i Luleå som förklarade att mina symptomer antagligen kommer från att hjärnskakningen inte helt läkt klart. Det blir alltså ingen skidåkning, i alla fall inte hop och puckelpist, för Martina innan jul och nyår, sen tar vi nya tag.


På måndag kör jag hem till Åre för första gången sedan i augusti, det ska bli skönt att äntligen få packa upp väskan och komma hem och mysa med mina roomies och Ebba, landa lite.


Då ska dessutom jag och mina tränare diskutera och lägga upp en plan för mig!
Nu ska jag mest försöka hålla humöret uppe, det blir mitt nya heltidsjobb!

Var fortfarande coola!

söndag 13 november 2011

Materialinvestering!

I fredags for jag ner på Alpingaraget för att göra en riktig utredning uta mitt pjäxbehov. Martina som i flera år predikat stenhårt för att Full Tilt är bästa pjäxan ever, förutom att det inte är päls på insidan av innerskon, har nu ändrat sig. Nog för att de antagligen är den skönaste pjäxan man kan ha på mig om man bara vill fisåka lite men ska man köra på lite mer kan jag känna att den kanske inte passar mig, den blir lätt lite instabil. Men jag är inget pjäxproffs, till skillnad från Tobias som gav experthjälp åt mig under tre timmar nere i garaget.
Och bra blev det, eller? Martina har officiellt gått över till att åka i race-pjäxor, vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv men jag tror att det kommer bli revolutionerande! Väntar med spänning på att få komma på snö igen!


Vill tacka Tobias Gustafsson för proffs-hjälpen och Måns Åberg som ens gjorde det möjligt!

Kjamiz
Martinnnnaaaaaa

onsdag 9 november 2011

Lugnet efter stormen!

Nu är jag helt matt efter all media igår, se&hör kom och knackade på dörren, Robinson Robban ringde och frågade om jag ville vara med i nästa Robinson vilket är ett steg mot Big Brother och Villa Meduza. Hann till och med prata med min läkare som förklarade att botox i läpparna går och fixa på ett kick och tid för bröstförstoring går att boka. Hoppas bara inget går snett!