måndag 31 oktober 2011

Babes!

Mina roomies och babes var nere i Stockholm i helgen och hälsade på. Själv har jag inte varit uppe i Åre längre än en dag på flera månader, men snart ska vi återförenas. Glädjer mig så länge åt våra otroligt härliga bilder som togs under sommaren. Vi har trots allt varit med om en hel del äventyr, och fler ska det bli!

Foto-sessions har vi haft en hel del!

Ebba "Lemet" Norberg kommer även vara med oss heeeeela säsongen uppe i Åre, Kuuuuuuul!!

Vi har haft många äventyr på Åresjön!!

Hjortronjakt AB

Idag blir det fortsatt rehab både för nacken och ryggen, snart blir jag även 23 år! Snart är man gammal på riktigt!!

Hej hopp!!
Marta

lördag 29 oktober 2011

Presskonferensen!

Fredagens presskonferens gick väldigt bra om jag får säga det själv, freestyle fick ovanligt mycket tid på podiet och jag fick flera frågor efteråt som bland annat ledde till detta!

http://www.expressen.se/sport/1.2605417/jag-fick-ligga-i-morkerkarantan

Det blev mycket snack om hjärnskakningen och det är väl det som är mest på agendan men folk älskar att gotta sig i lite misär-läsning. Men jag kan med stolthet säga att jag kommit ur denhär skadan starkare än innan.

M

torsdag 27 oktober 2011

Efter fem minuters nackträning hos den nya sjúkgymnasten var mina nack/hals muskler helt slut. Kan det vara ett tecken på att jag inte är helt frisk i musklerna kanske? Men det känns väldigt bra!
Däremot har jag fått ont i min lite buktande disk sedan några år tillbaka vilket var äldigt länge sedan men den rehaben har jag redan doktorerat i så det kommer nog inte vara några problem med att bli återställd inom kort.

Men nog om mina skavanker för imorgon är det presskonferens med skidförbundet vilket kommer blir riktigt skönt för att få upp lite nytt skidpepp inför säsongen. Har laddat med lite tacos hemma hos min kära väninna Lovisa och Christelle.

Bilder har jag inte lagt upp några på länge och det kan jag förklara med att jag blev bestulen på min iphone för två veckor sedan, vilket jag fortfarande sörjer och känner mig väldigt handikappad. Vem hade trott för några år sedan att man skulle vara beroende av apples nya smartphone? Jag håller på att åtgärda problemet så fort jag kan!

En liten rehab-promenad på dethär och kvällen är gjord!

Puss o kram, vi ses på stan!

tisdag 25 oktober 2011

Resultaten

Hej hej, hallå dagboken!
Har senaste glott på Bert-den sista oskulden och blivit lite inspirerad, hur skön är inte den filmen!

Hur går det då för mig? Vem vet! Jag har nu gjort alla tester för mitt huvud och summan av det hela lutar åt att problemen sitter i nacken och musklerna som sitter framtill på halsen. På torsdag ska jag träffa en ny sjukgymnast som jag ska börja jobba med ute på Bosön och sedan ska vi komma igång med strikt rehbträning så fort svaren ifrån neuropsykologen dyker upp. Jag kommer alltså med största sannolikhet kunna göra stordåd även denna säsong!

I mitten på november får jag i alla fall stå på skidor igen, då är det "The who valley" som väntar och sedan bär det nog av hem till Åre för första gången på jag vet inte hur länge. Men nu börjar snön ramla in och då kanske jag också kan pallra mig upp.

Medans vi inväntar säsongen kan jag berätta varför man ska hålla på med puckelpist! Detta är taget från en mediakurs som jag gick hos SOK i våras.

http://www.youtube.com/watch?v=qtlnKjFl9EY&feature=mfu_in_order&list=UL

Tack och hej, orörda grej!
M

tisdag 18 oktober 2011

Mot nästa test!

Under drygt två veckor har jag nu varit sjuk vilket lett till utebliven träning, tills igår! Jag fick nog och drog på gymmet men tyngre pass har jag nog aldrig upplevt. Tog något typ utav rekord också på att få träningsvärk snabbare än snabbast, några timmar tog det! Avslutade kvällen med en liten löprunda som inte var speciellt lätt den heller.

Trots min misspepp så är det bara att bita i, om en vecka kommer det nog kännas lättare!
Idag styr jag mina svängar upp till Luleå igen för ungefär samma procedur som i fredags, först neuropsykologen i Kalix på onsdag morgon och sedan ska jag träffa en sjukgymnast och självaste professorn själv för att ta ett beslut om jag får köra på eller inte.

Någon som känner för att dra ur knivarna ur mina ben idag kanske?

På återseende!
Martina

måndag 17 oktober 2011

Fotografiska!

Högkulturell som man är drog vi på fotografiska igår framför allt för att se Nick Brandts utställning. Den var helt fantastisk!

On this eart, a shadow falls är namnet på utställningen och skildrar Afrikas djur och natur i svartvitt. Han har följt olika djur under längre tider för att få så bra bilder och relationer som möjligt.







Brandt fotar inte bara djuren utan driver ett arbete för att samla in pengar till de hotade djuren som kan vara på väg att bli utrotningshotade på grund utav olika anledningar.
Otroligt fängslande bilder!

http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/On-This-Earth-A-Shadow-Falls

Det är bilder som dessa som gör att man vill bli naturfotograf!

Martina