torsdag 29 september 2011

7000 steg tillbaka!

Idag skulle jag ha åkt till zermatt på läger men så blev inte fallet! En hjärnskakningsprofessor uppe i Luleå har fått kännedom om mitt fall och mina symtomer och tror att jag fortfarande har hjärnskakning! Boom, 7000 steg tillbaka där jag var för flera månader sedan!
Nu måste jag åka upp till Luleå för att genomgå massa tester under 3-4 dagar som jag måste klara för att få köra på vidare denhär säsongen, tills dess är det bara att rulla tummarna!

Dock tänker jag fysa på så länge ingen bevisat att jag fortfarande har hjärnskakning! Så var det med den saken, man vill ju inte tappa allt jobb jag gjort senaste månaderna för att få beskedet att jag är frisk och måste träna upp mig igen!
Vi väntar med spänning!!

Svamp och bilmek!

Morgonträning ute på bosön startade gårdagen, med skön träningsvärk från testerna dagarna innan var det skönt att nöta lite lyftarteknik.

Efter det bar det av ut i skogen igen! Hur tamt det än låter så är faktiskt min hobby att plocka svamp. Med mig hade jag kumpanen Vera som hjälpte till att tömma skogen för det var precis vad vi gjorde! Jag fick min korg helt full åter igen och Vera fick med sig en ica-kasse och lite till!

Förra gången jag var ut och plockade svamp pajjade min bil, den passade vi på att plocka upp och köra in i gör-det-själv-hallen på macken för att byta den bakre ljuddämparen. Det var lättare sagt än gjort, vi slet livet ur oss i lite över en timme för att sedan konstatera att det skulle krävas ytterligare krafter för att slutgöra jobbet så vi fick lämna nya dämparen på utan att koppla ihop hela avgassystemet igen! Men hem kunde jag köra i alla fall!

Kvällen bjöd i alla fall på falukorv, makaroner och idol, hur ovanlig är jag?

Tjolahopp!!
Marta

onsdag 28 september 2011

Tester och mode!

Dag två på testerna bjöd på hyfsade resultat!
Bänkpress: 52,5
Harres: 11.13
3000 m: 13.11

Sedan drog vi en sväng på stan, jag och damerna och provade ut nya stilen!

Galaxer i mina braxer!
M

tisdag 27 september 2011

Fystester!!

Efter att ha ringt brandmän, bakat pannkakstårta och varit på en massa andra äventyr under helgen återkom vardagen och fystester stog först på schemat. Trotts att formen kändes lite sådär så gick det bra och jag är tillbaka i matchen.
Resultat dag 1:
Frivändning: 70
Benböj: 90 (pb)
Chins: 8 (pb)
Dips:17 (pb)
Brutalbänk: 18 (pb)

Imorgon blir det fler tester så det är bara hem och ladda om!
Hej hej!
M

söndag 25 september 2011

Svamp, bradmän, hundar och födelsedagar!

I Fredags begav jag och mamma oss ut på ytterligare en svamptur! Skogen levererade vill jag lova och vi fyllde nästan en hel korg!

Men väl ute i skogen så luktade det som om någon eldade, vi följde röken och kom fram till en glöd under en gran. Vi försökte stampa och kväva de pyrande områdena vilket nästan resulterade i att det blev värra. Jag ringde brandkåren i Stockholm för rådgivning där jag fick en utskällning av en bradman för att jag inte ringde 112.
- Det är ingen livsfara och det brinner inte, svarade jag på varför jag inte ringde larmcentralen!
- Avvakta ett tag då och sen ringer ni 112, svarade brandmannen.
Jag och morsan plockade svamp och avvaktade för att sedan komma tillbaka till ungefär samma, om inte värra glöd. Jag rinde då 112! Vi gick och mötte upp brandmännen ute vid vägen 15 minuter bortsom var väldigt trevliga och förklarade att brandrisken var så pass liten att de inte behövde vidta några åtgärder. Han hälsade oss en trevlig middag och sneglade på vår fulla svampkorg och hoppade in i trucken igen. Morsan hade nog hellre bjudit in honom på svampmiddag men vi skulle vidare.

Jag och morsan hoppar in i min fina Cit-o-träng och ska fara mot södertälje där vi lovat att hämta en hund, Titus, som vi ska passa under en vecka. Vi hinner köra tre meter innan vi kan konstatera att något är fel, avgassystemet har rostat av och ligger i backen. Ett samtal till min kära mormor så ordnade det sig och vi kunde låna hennes bil så länge. Lite skön rusningstrafik på det också så att vi blev riktigt stressade och kom 45 min försent för att hämta Titus som satt och väntade på ett hundhotell. Men gladare hund får man nog leta efter när vi kom.
Finbesök utav Titus!
Kvällen bjöd på födelsedagskalas och jag hade en helt underbar kväll tillsammans med Lovisa och Christelle, det tackar jag för!
Gårdagen var härlig, svampen som vi plockat skulle rensas vilket jag åkte på, sex timmar senare var allt färdigputsat! Då var det bara att fara till nästa födelsedagsbarn Pernilla som bjöd på en heeelt fantastisk middag! Underbar kväll det med!

Efter 2 timmar!

4 timmar

5 timmar

6 timmar
Idag ska jag göra pannkakstårta till min käre vän Lovisa som fyller år!

Hej hopp!

fredag 23 september 2011

Svampplockning och banana skid!

Igår var det ny svampplockardag men denna gång med brudgänget nummer 1! Vi tog skogen med storm och kom alla hem med en varsin redig skörd!

Färdkosten bestog av banana skid kolor vilket jag tror att jag inte ätit sen jag var 7!

Morgonen bjöd på ett max pass styrka ute på bosön så nu är jag redo för tester nästa vecka!

Stay cool!

onsdag 21 september 2011

Apflickorna!

Jag är absolut ingen filmkritiker och anser mig själv vara alldeles för färsk för att kunna göra några djupa spekuleringar kring filmer, men nu kan jag bara inte hålla mig.
Igår såg jag den prisbelönta och omtyckta svenska filmen "Apflickorna". Filmen handlar om två tonårstjejer som båda fightas för att komma med i ett voltigelag och tävla och lär känna varandra på nära håll. Det är ”en modern västern om sex, makt och djur" för att citera deras skaparnas egna ord. Samtidigt får man även följa "Emmas" lillasyster på 8 år kom kämpar med att förstå kärlek och sexualitet.


Filmen fullkomligt hyllas av alla filmkritiker runt om i Sverige och världen och alla pratar om vilket mästerverk det är.
Missade jag något? Nog för att jag gillar mycket konstiga, långsamma och eftertänksamma filmer men här någonstans drar jag min gräns. Fotot och scenerna i sig tyckte jag var grymt snygga men dedär kraftiga känslorna och budskapen som alla kritiker pratar om kände jag inte alls.

En scen utspelar sig på stranden då "Emma" och "Cassandra" sitter på kvällen vid en brasa tillsammans med två unga killar som uppenbarligen är sugna på lite småtjejer. "Cassandra" kastar en levande liten krabba på en utav killarna, varav han blir dunder sur och drar därifrån på egen hand. Tycker du att det låter konstigt? Det var det! Och så höll hela filmen på. Lite pinsamma, stela och konstiga dialoger blandat med oprovocerade utbrott och oberörda uttryck.

Konstigt nog kan jag typ rekommendera att se den, något konstigare kommer ni antagligen inte uppleva igen på ett tag!


Martina

lördag 17 september 2011

Fotboll!!!!!

Gött väder i Stockholm då passar man på att sparka boll i årets happening: Max Norman Open 2. fruktansvärt roligt men mitt lag gick igenom gruppspelet utan att hamna i final!

fredag 16 september 2011

Skogen kallar!

Vaknar upp och det är klarblå himmel här nere i storstan och gött var väl det för på schemat stog svampplockning med min kära mormor! Ibland är det härligt att vara i sverige!

onsdag 14 september 2011

Stockholm

Stockholm börjar bra! En natt på hasseludden Yasuragi med total avkoppling i badet och åtta rätters middag var väl behövligt efter 4 veckor i australien. Igår blev det skansen som kallade och hade turen att komma precis när de matade lodjurs ungarna. Hur söta var inte de på en skala?

Efter att ha dragit en sväng inne i akvariet också avslutades kvällen med "Romeo och Julia" på dramaten, helt underbart.

Idag var det dock dags att återgå till verkligheten, tidig morgon med styrketräning ute på bosön följt av en löprunda på eftermiddagen! Jag har ett tungt jobb ibland!

Tack och hej, leverpastej!

måndag 12 september 2011

Äntligen hemma!

Två dagar i Sydney satte punkt för dethär lägret vilket var en väldigt bra avslutning.

Uppe i Sydney tower på över 300m höjd hade man bra utsikt!

Japaner, japaner!

The Strand galleria från 1800 talet

Väldigt blandade hus runtom i stan!

Istället för våra duvor...

Steve "krokodiljägaren" Irwin som barbie docka

Lägg till bildtext



Sydney city från Potts point!

Dag ett och två gick mest åt till att kolla runt i staden, operahuset var såklart ett måste! På andra kvällen hade vi bokat biljetter till slutspelet i rugby leage som spelades på olympiastadion. Eftersom australienarnas coach är stort fan av "Dragons" så blev vi också starka anhängare och hamnade i deras klack. Tyvärr förlorade vi ganska stort!
I rulltrappan håller man sig till vänster och inte höger!

Olypiastadion

Hela svenska klacken!

Ansiktsmålning en självklarhet!

Ganska fullsatt!

Sista dagen väntades hemresa fram mot eftermiddagen. Jag passade på att gå upp tidigt denna morgon och tog en morgonjogg och tur var väl det för vädret var strålande och jag fick se sol på Sydney för första gången. En helt magisk morgon!




Efter frukosten tog vi vårt pick och pack och åkte en sväng till Bondi beach innan flygplatsen kallade!
Bondi beach i bakgrunden!

Havet!

Somliga bor på sjyssta ställen!
Vill passa på att påpeka att det är vinter där!
Nu är jag i alla fall hemma i Sverige och det känns väldigt skönt. Stockholm kallar! Vaknade faktiskt så sent som halv sju i morse!

Tjingeling!
M

onsdag 7 september 2011

Sista måltiden!

Idag mina vänner var sista dagen uppe i Perisher Blue Cow Mountain, men vi säger nog inte hejdå för gott! Efter att det var stängt igår med storm och regn kom vi idag upp till klarblå himmel och 3 cm nysnö. Vi har det bra ibland!

Tråkig utsikt hade vi också!

Turister ska hålla sig borta från puckeln!
Jensa i en backfull!

Coachjeppe inspekterar Pers d-spin!

Coachjeppe kunder inte riktigt hålla sig borta längre!
Min nacke funkade inte så bra så det blev bara förmiddags åkning för mig idag också! Jag fick tid att skjuta lite bilder istället!
Imorgon drar vi till Sydney tidigt på morgonen. På schemat står rugby match mellan tigers och dragons, fråga mig inte vilka det är, och det är något typ utav slutspel så det kan bli bra drag! Ska hålla mig borta från huliganerna!

På lördag far vi hem till Svedala och "äter knäckebröd och läser DN" för att citera Jesper!
Ses på andra sidan jorden!

God natt! M

tisdag 6 september 2011

Vad är det som händer?

Jo en roadtrip blev det allt häromdagen!






Igår blev det upp i backen igen som gällde, väl där uppe funkade inte nacken, trots två dagars vila från puckelpist så endast förmiddagsträning för min del. Men även dessa dagar får man komma ihåg dagar som dehär!


Idag däremot var berget stängt! Blåsten var alldeles för stark så det var bara att åka hem igen, gå på gymmet, tvätta!
Skidor kan användas inom flera olika områden, torka tvätt tillexempel!
Ibland måste man ta till den kreativa sidan!
Gick även ut på promenad ut i vilda western som råder här utanför huset bland kängurus och papegojor! Något typ utav årsmöte måste det ha varit i denhär klungan!
Busväder var namnet!


Imorgon är sista dagen på snö här i Australien för oss och jag tror att vi alla börjar bli ganska trötta, men det var varit ett grymt läget! På torsdag väntar Sydney på kartan och dehär gången ska vi åka efter rätt karta!

Adjöken!

söndag 4 september 2011

Detour!

Idag har vi haft det himla trevligt! Vi bestämde oss öfr att åka ut till havet, vilket bara tar ca 2 timmar med bil. 6 timmar efter att vi lämnat Jindabyne kommer vi fram till Merimbula lite trötta och hungriga. McDonalds blev det snabba alternativet innan vi begav oss ner till stranden i lätt duggregn. Jag och Fredrik bestämde oss i alla fall för att bada lite i de fina vågorna i ca 10 minuter eftersom vattnet är ganska kallt.

Jens stylar på stranden!
Sedan åkte vi vidare mot en djurpark där vi hört att man får träffa koaler och kängurus men ack så stängt. Bara att åka hem igen! Ca 2 timmar senare anländer vi tillbaka på The Station i Jindabyne med 8 timmars bilfärd totalt i röven. Kul! Men vägen var ju fin!

Hej svej!
M

lördag 3 september 2011

Labyrinten och en blöt sko!


Idag var det Martina som stannade hemma från backen på grund av klen nacke, men jag var inte ensam. Både Ludvig och Fredrik blev kvar efter diverse skavanker vilket ledde till att sjukgymnasten Janne fick en krävande dag på jobbet nere med oss stället för att skotta hopp och sola!

Vi ägnade i alla fall morgonen åt att gå på gymmet, jag drog av ett spinningpass a la Martina, för Martina, med Martina! Därefter ägnade vi lunchen åt världens största labyrint som finns här i Jindabyne! Mycket festligt!
Japp, det är världens största!

Vi gick alla in i olika omgångar för att ingen skulle kunna fuska genom att ta rygg på någon annan. Sist in var jag och sist ut var jag, ganska långt efter faktiskt. De andra stog uppe i utkikstornet, där man hade bra utsikt över hela labyrinten, och skrattade. 
Håntornet!

Men den bjöd jag på, för vilse det var jag och om jag inte misstar mig så är det lite det som är hela poängen. De hade bara tur som kom ut snabbt!

En liten sväng ner till vattnet tog vi också i det fina vädret! 
Sjön nere i Jindabyne!

Där hände det en liten olycka!
Ibland undrar man hur man kan vara så klumpig!

Men Fredrik räddade dagen!
Eftermiddagen bjöd på ytterligare ett pass på gymmet, denhär gången ägnade jag mig åt att träna överkropp med övningar för att stärka nacken.
Imorgon är det i alla fall bestämt, vi ska dra ut till kusten, vare sig det är vågor eller inte. Ska dock bli dåligt väder men det återstår att se. Kanske hamnar på zoo eller något annat skoj!

Hej hopp galopp!
Schriwer